Мексико: У експлозији нафтовода погинуло 66, повређено 76

Танјуг
Мексико: У експлозији нафтовода погинуло 66, повређено 76

Мексико Сити - У експлозији нафтовода у централном Мексику погинуло је 66 особа, а повређено 76, изјавио је данас Гувернер мексичке државе Идалго Омар Фајад.

Власти сматрају да се несрећа догодила када су лопови покушали да украду гориво и пробили цијев, преноси Ројтерс. Ово је, како наводи агенција, једна од најгорих експлозија на нафтоводима у Мексику у скоријој историји.

На мјесту експлозије налазе се на десетине спаљених људских тијела, спаљена одјећа и обућа, кантице које су људи користили да пресипају гориво и стручњаци за форензику који врше истраживање, а читаву област обезбјеђују пропадници војске.

Рођаци жртава такође се налазе на лицу мјеста, стоје заједно, уплакани.

На друштвеним мрежама појавио се видео снимак који приказује групу људи која се окупила око дијела цијеви који је пукао и из којег гориво избија у ваздух, а они га скупљају у кантице.

То се све догађало током дана, у присуству оружаних снага, што је многе навело да питају зашто власти нису реаговале, наводи британска агенција.

Влада је саопштила да су војници стигли на лице мјеста након што је нафтна компаниа Пемекс установила да је дошло до илегалног истакања горива, али да нису могли да обезбједе то подручје на вријеме.

“У једном тренутку је било превише људи тамо и војска се повукла да не би дошло до проблема. Баш у тренутку када су се повлачили, догодила се експлозија”, казао је министар за јавну безбједност Алфонсо Дуразо.

Крађа горива у Мексику прошле године је оштетила државни буџет за око три милијарде долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана