Медведев: Без довођења у питање легитимитета руских избора

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

МОСКВА - Нема потребе да се реагује на покушаје из иностранства да се доведе у питање легитимитет руских избора, рекао је данас предсједник странке Јединствена Русија Дмитриј Медведев.

На питање како би Русија требало да реагује на покушаје неких западних земаља које доводе у питање недавне изборе за Државну думу чак и прије почетка, а и током гласања, Медведев је рекао: "Нама није стало до тога.

Ми смо независна држава, велика земља која ужива суверенитет над свом територијом. Ми имамо своје законе. Дакле, шта год кажу, нама то није важно". Медведев, који је уједно и замјеник шефа Савета безбједности Русије примјетио је да постаје све теже оспорити изборне резултате у Сједињеним Америчким Државама, преноси агенција Тас с.

Према његовим речима, присталице бившег америчког предсједника Доналда Трампа које су учествовале на протестима, нису добро прошле, јер су "неки од њих сада затворени, док су други, већина њих, опструисани и уклоњени са друштвених медија". Приликом коментарисања извештаја о Јутјубовим плановима за брисање садржаја о намештању избора у Америци и Њемачкој, Медведев се запитао да ли се и то тиче руских избора.

Након што је добио негативан одговор, како се наводи, приметио је да "то веома личи на њихову политику." "Колико год то изгледало очигледно, али то су политике двоструких стандарда", рекао је предсједник Јединствене Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана