Медведев: Запад води хибридни рат против Москве

СРНА
Медведев: Запад води хибридни рат против Москве

МОСКВА - Земље Запада воде хибридни рат против Русије и оркестрирају провокације и терористичке нападе које су починили други, навео је замјеник предсједавајућег руског Савјета безбједности Дмитриј Медведев.

"Главне западне силе воде хибридни рат против нас, намећући блокаде и режиме санкција, издвајајући милијарде за куповину оружја за неонацисте. Оне оркестрирају провокације и крваве терористичке нападе без преседана које извршавају хуље", истакао је Медведев.

Он је додао да, заправо, Вашингтон и Брисел данас дјелују са више цинизма и у већем обиму него што су то чинили Адолф Хитлер и његови сарадници тридесетих и четрдесетих година прошлог вијека.

Медведев је у чланку о томе како су "Англосаксонци промовисали фашизам" у прошлом вијеку и оживјели га у овом, који су данас објавили Савјет безбједности Русије и страка Јединствена Русија, написао да нацисти желе да "уклоне Русију са мапе свијета".

Он је истакао да је завршетак руске специјалне војне операције и денацификација Украјине само први корак ка стварању нове архитектуре међународних односа.

"Завршетак специјалне војне операције, денацификација, само је први, али веома важан корак на дугом и тешком путу ка новој архитектури међународних односа", додао је Медведев у чланку.

Он је нагласио да спонзори кијевског режима треба да се суоче са правдом након специјалне војне операције, а не само актуелни украјински лидери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана