Медведев: Русија на историјској прекретници

Агенције
Медведев: Русија на историјској прекретници

Москва - Руски премијер Дмитриј Медведев данас је изразо увјерење да је тренутну кризу у развоју Русије могуће превазићи заједничким напорима различитих политичких снага, јер је опште добро изнад појединачне политичке добити.

“Можемо да припадамо различитим странама и да имамо различите политичке ставове, али имамо заједнички циљ да наша земља прође кроз тежак период и постане економски снажна и модерна”, , рекао је Медведев током подношења извјештаја Државној думи, пренијела је агенција Тас с.

Он је навео да се Русија налази на историјској прекретници и да се Русија никада раније није суочила са сличним изазовима, као што су економске санкције и пад цијена нафте.

“Никада се нисмо суочили са низом сличних изазова. Најновији талас санкција могао би да буде најгори до сада. Нисмо видјели ситуацију у којој неколико фактора дјелују истовремено”, истакао је руски премијер додајући да економисти то називају “мултипликованим ефектом”.

Медведев је упоредио припајање Крима Русији са падом Берлинског зида и уједињењем Њемачке, оцјењујући да је ријеч о историјским догађајима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана