Медицински техничар убијао пацијенте убризгавањем ваздуха

Тањуг
Медицински техничар убијао пацијенте убризгавањем ваздуха

ТАЈЛЕР - Медицински техничар из Тексаса проглашен је кривим за убиство четири пацијената који су преминули након што им је убризгао ваздух послије операција на срцу.

Порота је прогласила Вилијема Дејвиса (37) у уторак кривим за убиства и сада би могао да се суочи са смртном казном, пренио је Би-Би-Си.

Тужиоци су рекли да је на мети његових напада било седам људи од јуна 2017. до јануара 2018. године.

Болница Кристус мадер Френсис, у којој су се напади догодили, саопштила је да се нада да ће пресуда пороте бити макар мало олакшање за оне који су погођени.

Мушкарци, стари између 47 и 74 година, доживели су симптоме сличне нападима и преминули од фаталног оштећења мозга након што је ваздух убризгаван у њихове артерије.

Током суђења, приказани су безбједносни снимци Дејвиса како улази у собу једног од пацијената, чији се аларм монитора срца огласио само три минута послије.

Касније је преминуо од ињекције.

Дејвисов адвокат Филип Хејс тврдио је током суђења да нема доказа да су пацијенти преминули због криминалног понашања и сугерисао да је Дејвис постао жртвено јагње болнице са озбиљним процедуралним проблемима.

Тужиоци ће сада тражити смртну казну за Дејвиса, који је како су навели, уживао да убија људе и он ће остати притворен у затвору округа Смит.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана