Маск: Подржао бих ДеСантиса на изборима 2024. године

Танјуг
Маск: Подржао бих ДеСантиса на изборима 2024. године

ВАШИНГТОН- Амерички милијардер Илон Маск изјавио је данас да би подржао гувернера Флориде, републиканца Рона ДеСантиса на председничким изборима 2024. године, уколико се буде кандидовао.

ДеСантис је раније овог мјесеца побиједио демократу Чарлија Криста за више од 20 одсто у трци за гувернера Флориде, па је остао на функцији првог човјека ове америчке државе, док Ројтерс оцјењује да је постао звезда у успону код републиканаца.

Политички експерти су високо оцијенили ДеСантиса, који је виђен као потенцијални изазивач Доналду Трампу у оквиру странке, када је ријеч о кандидатури Републиканске странке за предсједничке изборе 2024. године.

Трамп је прије 10 дана објавио да ће се поново кандидовати на изборима 2024. године.

"Моја жеља за предсједничке изборе 2024. године је да кандидат буде неко ко је разуман и центриста истовремено. Надао сам се да би то могао да буде неко из Бајденове администрације, али сам се досад разочарао", навео је Маск на Твитеру.

На питање да ли би подржао ДеСантиса 2024, Маск је одговорио потврдно.

"Као подсјетник, био сам велика присталица предсједништва Обама-Бајден и (невољно) сам гласао за Бајдена испред Трампа", додао је нови власник Твитера.

Упитан да прокоментарише Маскову подршку, ДеСантис се нашалио.

"Поздрављам подршку Афроамериканаца, шта друго да кажем", рекао је ДеСантис, алудирајући да је Маск, који је бијелац, одрастао у Јужној Африци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана