Марина Порторож продата јапанском купцу

Танјуг
Марина Порторож продата јапанском купцу

ПОРТОРОЖ - Оператос и власник словеначке бање Терме Чатеж продао је марину Порторож јапанском купцу, извијестили су данас дневни листови Дело и Приморске новице.

Дјело наводи да су купци јапански инвестициони фондови и да је цијена испод 15 милиона евра, док Приморске извјештавају да једна јапанска мултинационалка купује највећу марину у земљи за 16 милиона евра, преноси агенција СТА.

Продају је прије неколико недеља најавио Бојан Петан, чија је издавачка компанија ДЗС власник и оператор Терми Чатеж.

Он је тада саопштио да је продаја марине дио договора са повјериоцима ДЗС-а о финансијском реструктурирању дуга, те да је потез координиран са највећим повјериоцем - инвестиционим фондом Јорк, пишу Приморске новице.

Лист додаје да су Терме Чатеж склопиле посао прије неколико дана са јапанском мултинационалком по цијени од око 16 милиона евра и да детаљи споразума нису познати, напомињући да је могуће да уговор поново садржи суспензивне услове (обуставу или одлагање извршења до испуњења неких услова).

Неки неиспуњени суспензивни услови су наводно разлог што је пропао прошлогодишњи споразум о продаји марине Адвентура Холдингу за 21,6 милиона евра, наводе Приморске.

Према Делу, један од суспензивних услова се односи на парцелу за коју марина Порторож има уговор о концесији, а која није обухваћена купопродајним уговором јер је планирана за градњу обалног бањског комплекса.

Приморске подсећају да је Петер Полич из групе П&П из Луције, код Пирана, нудио прије скоро три године 40 милиона евра за марину Порторож и земљиште намјењено обалном бањском комплексу, тениским теренима и бунгаловима. Овог пута, његова компанија се није пријавила за куповину.

Из Општине Пиран су рекли за Приморске новице да су обавијештени да је поступак продаје у завршној фази и да се надају да ће нови власник добро развијати пословну активност марине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана