Лопови помутили славу "Пинк пантера": "Флеш моб" харају Америком VIDEO

Г.С.
Лопови помутили славу "Пинк пантера": "Флеш моб" харају Америком VIDEO

Низ крађа у стилу "флеш моба" са десетинама лопова који дјелују истовремено присилили су разне луксузне ланце у Сједињеним Државама на појачане мјере сигурност робе, баш сада када почиње божићна сезона куповине.

Посљедње опљачкано, прије неколико дана, било је складиште "Нордстрома" у Валнут Крику, источно од Сан Франциска у Калифорнији, гдје је око 80 маскираних људи стигло са 25 аутомобила, па су за неколико минута у опљачкали скупе производе и затим побјегли.

Недуго прије тога, група од 40 људи опљачкала је огроман бутик "Луј Витон" на "Унион Скверу", такође у Сан Францисцу, а слично догодило и у близини Чикага, гдје је још једна радња "Луј Витон" била на мети банде од 14 људи, који су побјегли с плијеном већим од 100 хиљада долара у торбама и луксузној гардероби.

Ово је трећи такав напад на бутике бренда "Луј Витон" на подручју Чикага. "Флеш мобове" готово увијек снимају безбједносне камере, а слике се приказују на свим националним мрежама, али ни то не помаже полицији, која је у њиховом случају изгледа немоћна, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана