Лох Нес центар тражи помоћ НАСА у потрази за чудовиштем

Танјуг
Лох Нес центар тражи помоћ НАСА у потрази за чудовиштем

ЕДИНБУРГ - Лох Нес центар затражио је помоћ од америчке Националне ваздухопловне и свемирске администрације (НАСА) у новој потрази за чудовиштем у шкотском језеру Лох Нес.

"Надамо се да ће нам ловци из цијелог свијета који траже Неси (чудовиште) помоћи да дођемо до људи у НАСА", рекла је Ејми Тод из Лох Нес центра, преноси Скај њуз.

Додала је да се нада да ће центар дођи до људи из НАСА уз помоћ друштвених мрежа, те да ће њихови стручњаци учествовати у потрази за чудовиштем.

"Надамо се да ће стручњаци из НАСА можда имати неку напредну технологију снимања за скенирање језера", рекла је Тод.

У августу прошле године организована је једна од највећих потрага у историји за чудовиштем "Неси", у којој је учествовало више стотина људи.

Они који су акцију пратили са обале рекли су да нису примијетили ништа необично, а други који су ишли чамцима и који су користили акустичну опрему навели су да су "у неколико наврата чули неидентификовано бућкање", али и да су "прекасно схватили" да уређај за снимање звука није укључен, пренео је ББЦ.

Приче о чудовишту постоје вијековима, али модерни мит о Неси започет је 1933. године када је директорка хотела "Драмнадрохит" Алди Мекеј рекла да је видела створење налик киту.

Од тада се организују потраге за чудовиштем "Неси", међутим засад ниједна није уродила плодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана