Лавров: Што више запад шаље оружје, дуже ће трајати операција

Srna
Foto: Arhiva

АШХАБАД - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да што више западне земље шаљу оружје Украјини, то ће дуже да трају сукоби у тој земљи.

Он је на конференцији за новинаре током посјете Туркменистану рекао да Русија није гађала тржни центар у украјинском граду Кременчук, након што је руско Министарство одбране раније саопштило да је испалило пројектиле на складиште оружја у том граду и да је накнадна експлозија муниције изазвала пожар у оближњем тржном центру, гдје је погинуло најмање 18 људи.

Потврђујући информације из саопштења, Лавров је истакао да је тржни центар био празан када се догодио пожар, након што су руске снаге погодиле складиште оружја у којем се складишти наоружање које Запад шаље Украјини, јавио је Ројтерс.

Погођено складиште налази се поред тржног центра.

Русија је у више наврата оптужила Запад за продужавање сукоба у Украјини и руске специјалне војне операције у тој земљи. Руска војска у нападима прецизним оружјем гађа складишта оружја у којима се налази наоружање које су САД и европске земље послале Кијеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана