Лавров: Спровођење пројекта гасовода - питање части за Њемачку

Срна
Лавров: Спровођење пројекта гасовода - питање части за Њемачку

МОСКВА - Спровођење пројекта изградње гасовода “Сјеверни ток два” је усљед поступака САД постало питање части за Њемачку, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Он је рекао да је већ дошло вријеме да се Русија смири када се ради о питању изградње гасовода, те да се може видјети како САД свакодневно покушавају да јавно понизе ЕУ, прије свих Њемачку, како Вашингтон кроз ријечи званичних портпарола захтијева да Њемачка призна своје богатство и потребу да јача своју енергетску безбједност.

Лавров је истакао да САД под јачањем енергетске безбједности Њемачке подразумијевају одустајање од пројекта “Сјеверни ток два” и прелазак на знатно скупљи амерички природни течни гас, јавио је ТАСС.

“Вјерујем, а то је моје лично мишљење, да је то питање сада постало ствар части за Њемачку, у сваком смислу и свим димензијама”, нагласио је шеф руске дипломатије.

Конгресу САД је 4. јуна представљен приједлог закона о продужетку санкција пројекту “Сјеверни ток два”, што је Њемачка оштро критиковала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана