Лавров о разговору Путина и Бајдена: Врло јасно ћемо изнијети став

Танјуг
Foto: ГС

МОСКВА - На разговорима руског и америчког предсједника Владимира Путина и Џоа Бајдена Русија намјерава да изнесе свој став о важности украјинског поштовања споразума из Минска, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Свакако ћемо врло јасно изнијети наше ставове о украјинском питању, до потребе да се режим у Кијеву примора да се повинује својим обавезама које су исписане 'црно на бијело' у оквиру Пакета мјера из Минска", изјавио је Лавров на конференцији за новинаре.

Он је, такође, изразио озбиљну забринутост због, како каже, покушаја украјинских власти да испровоцирају своје западне покровитеље уочи разговора између руског и америчког предсједника.

"Хајде да сачекамо и видимо како ће се завршити разговор Путин - Бајден. Озбиљно смо забринути због покушаја Кијева да испровоцира своје западне покровитеље", изјавио је Лавров.

Шеф руске дипломатије је још једном нагласио да је мирно рјешење сукоба у Донбасу могуће "искључиво на основу директног и недвосмисленог спроводења споразума из Минска".

"Тамо је све написано, преведено на све званичне језике Уједињених нација. Због тога сам убијеђен да је амерички државни секретар Ентони Блинкен упознат са овим документом, иако покушава да га протумачи на потпуно неприхватљив начин који је у супротности са текстом", поручио је Лавров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана