Лавров, Кери, Зариф и Фишер о тероризму и Ирану

Агенције
Лавров, Кери, Зариф и Фишер о тероризму и Ирану

Сергеј Лавров, Џон Кери, Мухамед Џавад Зариф и Хајнц Фишер разговарали су у Бечу о борби против тероризма и иранском нукеларном програму.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је у изјави новинарима рекао да није допутовао у Беч због преговора о нуклеарном програму Ирана већ да прије свега жели да разговара са својим колегама државним секретаром САД Џоном Керијем и шефом ирнаске дипломатије Мохамадом Џавадом Зарифом о борби против тероризма.

Лавров се састао и са аустријским предсједником Фишером са којим је разговарао нешто мање од сат времена о украјинској кризи, борби против тероризма и преговорима о нуклеарном програму Ирана.

Према саопштењу из кабинета Фишера, како преноси АПА, Лавров је информисао предсједника Аустрије о разговорима које је предсједник Русије Владимир Путин водио са сиријским шефом дипломатије Валидом Муалемом у Москви.

Путин је том приликом позвао на нови међународни савез против тероризма за борбу против екстремистичке организације Исламска држава у Сирији и Ираку.

Када је ријеч о украјинској кризи Фишер и Лавров су изразили наду да ће на основу споразума из Минска постепено моћи доћи до мирољубивог ријешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана