Лапид: Наставићемо прецизне нападе на Појас Газе

Танјуг
Лапид: Наставићемо прецизне нападе на Појас Газе

ЈЕРУСАЛИМ- Израелски премијер Јаир Лапид саопштио је данас да ће војска те земље наставити да гађа циљеве у Појасу Газе „на прецизан и одговоран начин, како би што је могуће мање оштетила цивиле“.

Лапид, који ће обављати функцију премијера Израела до избора заказаних за новембар, назвао је ударе израелске војске „изванредним достигнућем“.
-Операција ће бити настављена колико год буде потребно - навео је он је у саопштењу, преноси АП.

Министарство здравља Газе данас је саопштило да је најмање 29 људи убијено у досадашњим борбама у обалском појасу, укључујући шесторо дјеце и четири жене, и да су најмање 253 особе рањене.

Израелске власти процјењују да је у ваздушним нападима њихових снага убијено око 15 милитаната.

Војска Израела је саопштила да су милитанти у Гази испалили око 580 ракета на њену територију и да је противваздушна одбрана пресрела многе од њих, те да су двије оборене ракете биле испаљене према Јерусалиму, наводи америчка агенција.

Милитанти из организације Исламски џихад наставили су да испаљују ракете према Израелу, а израелска војска је наставила ваздушне нападе на Газу.

Иако се рано јутрос чинило да се смањио интензитет размјене ватре, сирене за ваздушни напад огласиле су се у области Јерусалима први пут од прошлогодишњег рата између Израела и палестинских милитаната у Појасу Газе, наводи АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана