Курдска Шакира пјесмом против ИС-а

Агенције
Курдска Шакира пјесмом против ИС-а

Ербил - Пјевачица Хели Лав најпопуларнији је навијач ирачких Курда у борби против џихадиста Исламске државе (ИС), а како би показала да их се не плаши, снимила је музички спот на само три километра од њихове територије.

Хелен Абдула, познатија као Хели Лав, ирачка музичка поп звијезда коју сматрају курдском Шакиром, у новом споту бори се против Исламске државе. Она је у јуну избацила спот за пјесму "Револуција", а каже да је то "позив за Курдистан и све државе на свијету да се уједине против тероризма и неправде".

У једном интервјуу изјавила је да су јој инспирација на хиљаде курдских бораца, пешмерге - војне снаге ирачког Курдистана, који се храбро боре против ове терористичке групе. Упитана како се она осјећала док је снимала видео на главној линији фронта, на само три километара од ИС-а у Ираку, 26-годишњакиња самоувјерено одговара да се није плашила.

- Мислим да је оно што радим још важније. Осјећам да је мој глас, глас за милионе људи који су ућуткани, због тога мислим да је вриједно - рекла је она. Упркос пријетњама смрћу које је добијала, Хели је остала јака говорећи "да нема разлога да се плаши".

- То значи да је порука "Револуције" моћна као и њихово оружје. Моје оружје је музика - додала је курдска Шакира.

Она је такође тражила помоћ од америчког предсједника Барака Обаме и истакла да Ирачанима треба још оружја.

- Ако дају пешмергама оружје, можемо да уништимо непријатеља. Ипак и сад, иако војска нема јако оружје, она побјеђује - рекла је Хели.

Хели каже да је спот снимила близу линије фронта са џихадистима зато што је хтјела да нешто да пешмергама, јер сматра да је она дио њих.

- Носим пешмерга одјећу у споту у знак подршке борцима - рекла је Хели.

На почетку спота она носи папир са натписом "стоп насиљу", док у једном кадру игра поред аутомобила на којем је спрејом написано "крај рату". На "Јутјубу" је спот погледало више од два милиона људи. Њена породица је побјегла од владавине Садама Хусеина и већину свог одрастања провела је у Финској, а када је напунила 18 година, отишла је у Лос Анђелес да би остварила музичку каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана