Кућа породице из БиХ нестала у експлозији у САД-у VIDEO

nezavisne.com
Кућа породице из БиХ нестала у експлозији у САД-у VIDEO

Де Мојн - Жена поријеклом из Босне и Херцеговине теже је повријеђена, а њен унук лакше након што је њихову кућу у граду Де Мојн, савезна држава Ајова прво захватио пожар, који је довео до снажне експлозије, пренијели су локални медији.

Кућа породице поријеклом из Босне и Херцеговине изгорјела је у потпуности.

Комшије које су успјели снимити експлозију, кажу да је сцена била више него језива, те да кућа изгорјела до темеља.

“Прво сам кроз прозор у ходнику видјела ватру, а када сам изашла испред куће, цијела кућа се претворила у ватрену лопту, Потпуно је изгорјела,” каже Шејла Оглесби, која живи у сусједној кући.

Према њеним ријечима, једино што знају да су у кући живјеле три особе, те да је породица из Босне и Херцеговине. Претпоставља се да су у кући живјели старија жена, њен син и унук.

“Када сам изашао вани, старију госпођу је већ износила екипа хитне помоћи у амбулантна кола. Не знам у каквом је стању,” каже Кенет Шил, други комшија.

У моменту пожара, у кући су били бака и унук, који је лакше повријеђен. Ватрогасци кажу да су у кући трагали за старијим мушкарцем, сином повријеђене жене, али се на крају испоставило да он у моменту пожара није био у кући.

Ипак, комшије кажу да се све добро завршило, с обзиром на призор.

“Никада у свом животу нисам видјела нешто попут тога. Пламен се уздизао тако високо, изнад куће. Иако нисам добро познавала породицу, знам да су били изузетно пристојни и пријатни људи. Веома често сам их знала видјети у врту, који су редовно одржавали, имали су изузетно лијепо двориште,” каже Оглесби

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана