Куба: Запалио се и срушио и трећи резервоар са нафтом

Агенције
Foto: Танјуг/АП

Трећи резервоар са сировом нафтом се запалио и срушио на главном терминалу у Матанзасу на Куби, саопштио је гувернер те провинције Марио Сабинес, преноси Ројтерс.

Како је прецизирано, ватра се јуче проширила преко изливене нафте из другог резервоара, који се запалио прије два дана у највећој индустријској несрећи на Куби у посљедњих неколико деценија.

Гувернер провинције Матанзас Марио Сабинес рекао је да пожар личи на "олимпијски пламен" и да прелази са једног резервоара на други.

Он је додао да се изнад читавог подручја подигао црни дим и да је ситуација "компликована".

Сабинес је саопштио и да су кубанске службе постигле напредак у обуздавању пожара током викенда, након што је стигла помоћ из Мексика и Венецуеле, али је касно синоћ ватра почела да се шири из другог резервоара који се срушио.

У пожару изазваном ударом грома у нафтно складиште у кубанском граду Матаназас један ватрогасац је погинуо, а 16 особа се води као нестало, сви након суботње експлозије у другом резервоару.

Четврти резервоар је угрожен, али се није запалио, саопштиле су кубанске власти.

Матанзас је највећа кубанска лука за пријем сирове нафте и горива, а ова земља се ослања на нафту за производњу већег дијела своје електричне енергије, преноси британска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана