Кремљ открио шта је Путин рекао Тачију

Тањуг
Кремљ открио шта је Путин рекао Тачију

Москва - Руски предсједник Владимир Путин је кратко разговарао са предсједником привремених институција Косова Хашимом Тачијем у Паризу.

Он је указао Тачију да Приштина треба да постигне консензус са Београдом и рекао му да ће Русија подржати заједничку одлуку Београда и Приштине, саопштио је портпарол руског лидера Дмитриј Песков.

„То није био класичан састанак. То је био разговор на маргинама догађаја. Путин је разговарао са великим бројем учесника догађаја који су одржану у Паризу у оквиру 100. годишњице завршетка Првог свјетског рата. Тачи је био један од њих. Они су заиста пружили један другом руку и фотографисали се", рекао је Песков, коментаришући информације о сусрету.

„Природно, Путин је скренуо пажњу да је потребно прије свега пронаћи консензус са Србијом. То је главно. И наравно, он је рекао да ћемо ми подржати договор до којег дођу саме стране. Другачије не може бити", закључио је портпарол руског предсједника.

Подсјетимо, Хашим Тачи је након прославе у Паризу изјавио да је руском предсједнику Владимиру Путину током сусрета у Паризу рекао да нису „ни пријатељи ни непријатељи", а да је Путин наводно рекао да је „промјена руског става према Косову осетљиво питање". РТК2 на српском језику пренијела је да је Тачи у интервјуу за „Клан Косова" оценио да је „састанак са Путином недостајао Косову на међународној сцени" и да је то „велико достигнуће" и корак за косовску дипломатију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана