Кремљ: Лажне и апсурдне фотографије, Путин нема палату

Тањуг
Кремљ: Лажне и апсурдне фотографије, Путин нема палату

МОСКВА - Извештаји и фотографије о наводној раскошној палати руског предсједника Владимира Путина су апсурдни, рекао је данас портпарол Кремља Дмитри Песков, наводећи да су овакве преваре биле усмјерене ка извлачењу новца од јавности.

"Постоје неки необични бројеви на крају овог чудесног извештаја, као и молба да се пошаље новац. Изгледа да је то главни циљ ових публикација и лажних (новинарских) истрага", нагласио је Песков, а пренио ТАС С.

Он је додао да "жели све људе да замоли, посебно због великог броја прегледа, да два пута размисле прије него што пошаљу новац преварантима".

Песков је нагласио да је Кремљ примјетио да је извештај пустио блогер Антикорупциони фонд Алексеј Наваљни.

"Дуго смо били свјесни о нападима на шефа државе, то се дешавало и у прошлости, нажалост, и дешаваће се и убудуће. Руски предсједник је оптужен за ствари које не посједује, он сваке године пријављује своју имовину, те информације су доступне јавности", закључио је Песков.

Наваљни је раније објавио видео у којем тврди да Путин има резиденцију вриједну милијарду долара, у којој има хокејашки терен, подземну цркву, стриптиз клуб, биоскоп, а за само два сата, видео је прегледан три милиона пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана