Краљица Енглеске отворила метро-линију "Елизабета"

Танјуг
Foto: londonworld

ЛОНДОН- Британска краљица Елизабета данас је, на изненађење јавности, присуствовала церемонији поводом завршетка дуго очекиване линије лондонског метроа назване по њој.

„Срећним стицајем околности Њено Величанство Краљица присуствује данашњем догађају поводом завршетка линије Елизабета“, саопштио је портпарол Бакингемске палате, преноси Ројтерс.

Елизабета је открила плочу на станици Педингтон, а била је у друштву свог сина Едварда и премијера Велике Британије Бориса Џонсона.

Жељезнички пројекат вредан 24 милијарде долара првобитно је требало да буде отворен у децембру 2018, али је више пута одлаган због проблема са безбједносним тестирањем и системима сигнализације.

Првобитно названа "Кросрејл", линија "Елизабета" повезаће дестинације западно од Лондона, укључујући аеродром Хитроу и Рединг са Шенфилдом на истоку, а за јавност ће бити отворена 24. маја, наводи Ројтерс.

Елизабета је виђена у јавности само неколико пута након што је прошлог октобра провела ноћ у болници због неутврђене болести, а послије чега су јој љекари савјетовали да мирује, преноси британска агенција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана