Краљ Чарлс за Ускрс: Исус Христ примјер како да служимо и бринемо о другима

Танјуг
Краљ Чарлс за Ускрс: Исус Христ примјер како да служимо и бринемо о другима

ЛОНДОН- У годишњој поруци за Ускрс, британски краљ Чарлс, коме је недавно дијагностификован канцер, поручиће да је Исус Христ дао "примjер како треба да служимо и бринемо једни о другима“.

Како пише Скај њуз, краљ ће истаћи како су Британија, као нација, "има велику добробит од оних који пружају руку пријатељства према људима, посебно у вријеме невоље“.

Краљ, који је ступио на трон прије 18 мјесеци, потврдиће свој завјет са крунисања "да неће њега служити, већ ће он бити тај који служи".

Иако Чарлс неће директно споменути своје и здравље принцезе од Велса, Скај њуз наводи да ће његове ријечи одражавати реакцију нације на те вијести, док краљ и Кејт настављају са лијечењем карцинома.

Краљ Чарлс се, од објављивања дијагнозе у фебруару, удаљио од јавних дужности, али се очекује да ће се појавити на ускршној црквеној служби у недјељу са краљицом Камилом.

Кејт, принцеза од Велса, је у петак поручила да је након заказане абдоминалне операције у јануару, откривено да пати од неспецификоване врсте карцинома, а да тренутно прима превентативну хемиотерапију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана