Копнена операција у Сирији значи »Пуноправан, дуги рат«

Агенције
Копнена операција у Сирији значи »Пуноправан, дуги рат«

Москва - Било каква копнена операција у Сирији би довела до "пуноправног, дугог рата", изјавио је руски премијер Дмитриј Медведев за телевизијску станицу Еуроњуз.

Велике силе су се договориле 12. фебруара да спроведу постепени прекид рата у Сирији, у којем је убијено најмање 250.000 људи.


Коментаришући изјаву америчког државног секретара Џона Керија да би, ако мировни план не успије, више страних трупа могло да уђе у овај сукоб, руски премијер је рекао да су то узалудне ријечи.

"То су узалудне ријечи, он то није требало да каже из једног простог разлога - ако је све што он жели продужени рат, он може да изведе копнену операцију и све остало. Али, не треба да покушава да уплаши било кога", оцијенио је Медведев.

Амерички предсједник Барак Обама одбацио је могућност слања копнених трупа из САД у Сирију, иако је Саудијска Арабија овог мјесеца понудила ангажман својих копнених снага у борби против "Исламске државе".

"Дозволите ми да поновим да нико није заинтересован за нови рат, а копнена операција представља пуноправан, дуги рат", закључио је Медведев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана