Конзулат Србије у Минхену: Изгледа да је повријеђено неколико путника у аутобусу

Г.С.
Конзулат Србије у Минхену: Изгледа да је повријеђено неколико путника у аутобусу

MINHEN - Генерални конзулат Србије у Минхену контактирао је вечерас, након вијести о талачкој кризи у аутобусу српског превозника Ласта, њемачку полицију која је потврдила да је ухапшено једно лице за које се претпоставља да је држављним Србије.

Неколико путника, је изгледа повријеђено, али полиција није могла да пружи више података.

Како је Танјугу речено у току је провјера држављанског статуса лица које је, најприје напало два путника, а потом држало возаче аутобуса као таоце.

Данас послијеподне, послије 17.30 часова, у аутобусу који је саобраћао на међународној аутобуској линији Дортмунд-Београд једно лице напало је два путника.

Возачи аутобуса и путници успјели су да га савладају, чиме је омогућено да путници напусте возило, али је нападач узео два возача као таоце.

Због талачке кризе полиције је више сати, у оба правца, затворила ауто-пут А9 између Хилполштајна и Грединга.

Нешто прије 22.00 специјалне јединице њемачке полиције СЕК окончале су талачку кризу муњевитом акцијом упада и савладавања нападача. Након што су успјели да избаве два возача из аутобуса, полиција је покренула акцију хапшења.

Свјетла, којим је хеликоптер са неба освјетљавао мјесто на којем се налазио аутобус, на тренутак су угашена, послије чега је услиједио упад полиције.

Чуле су се три детонације након чега је услиједило хапшење напаача, који је био наоружан.

Полиција је саопштила да се, што се детонација тиче, радило о шок бомбама које су бачене.

Према писању њемачког Билда, пошто се радило о страном аутобусу преговори са нападачем нису били једноставни, а и он је, како тврди листе, изговарао несувисле реченице.

Како Танјуг сазнаје Фахрудин Кахровић, који је у аутобус ушао у Франкфурту, напао је два путника.

Возачи Ластиног аутобуса тврде да је Кахровић рекао да је добио поруку од Алаха да мора да нападне путнике, јер ће у супротном он бити нападнут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана