Кличко напао Зеленског: Кад заврши рат, одговараће

Г.С.
Кличко напао Зеленског: Кад заврши рат, одговараће

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко напао је украјинског предсједника Володимира Зеленског у интервјуу за швajцарску- новинску кућу, који је привукао велику пажњу у Русији и Украјини.

- Људи се питају зашто се нисмо боље припремили за овај рат, зашто је Зеленски до краја порицао да ће до овога доћи - рекао је Кличко у интервјуу за 20 Минутен емитован у суботу.

- Превише је информација које нису одговарале стварности  казао је 52-годишњи бивши свјетски боксерски првак оптуживши украјинског предсједника за "грешке". 

Позвао је да сви буду искрени о стварном стању у Украјини након руске војне операције. 

- Зеленски сада плаћа за грешке које је направио - сматра Кличко.

"Не можемо вјечно лагати људима"

- Наравно да можемо еуфорично лагати својим људима и партнерима, но не можете то чинити заувијек - рекао је давши јасну подршку украјинском начелнику штаба, генералу Валерију Залужном, који је прије мјесец дана потакнуо критике изјавом да је рат дошао до мртве тачке.

Кличко сматра да је Залужни рекао истину коју "људи понекад не желе чути".

Изјаснио се против политичких игара у Украјини рекавши да у земљи која се бори за опстанак не би требало бити унутрашњих сукоба. Због тога је одбијао разговарати о својим личним плановима и јавно је исказивао подршку Зеленском. 

- Предсједник данас има важну функцију и ми га морамо подржавати до краја рата, но кад рат заврши, сваки ће политичар морати одговарати за своје успјехе и грешке - рекао је Кличко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана