Ким одао признање војним медицинарима за борбу са ковидом-19

Танјуг
Foto: Танјуг

ПЈОНГЈАНГ- Сjевернокорејски вођа Ким Џонг Ун организовао је свечаност на којој је изразио захвалност и похвале војним медицинарима који су предводили борбу против вируса корона у главном граду Пјонгјангу.

Хиљаде медицинара Корејске народне армије, који су ванредно послати на "фронт против епидемије“, враћено је на редовне дужности, након што је Ким прошле недјеље прогласио побједу над ковид-19 и ублажио епидемијске мјере, преноси Ројтерс, позивајући се на извјештај сјевернокорејских медија.

Ким је у четвртак организовао свечаност у Дому културе "25.април" у Пјонгјангу како би прославио "херојске подвиге" здравствених радника на првој линији борбе против ковида-а у најнасељенијем граду у земљи.

„Напомињући да су војни љекари уложили највеће напоре да ублаже епидемијску кризу у главном граду, срдачно се захвалио онима који су показали неуморни дух и непобједиву борбену снагу наше војске“, наводи новинска агенција КЦНА.

Према извјештају, Ким је „посебно честитао љекарима који су направили запажене подвиге у престоничкој противепидемијској борби".

КЦНА је ове недјеље извијестила да су се медицинари у недјељу вратили у своје јединице без церемоније испраћаја, а Ким је изјавио да се због тога осјећао „празно и да му је жао“ што није учинио довољно да се ода јавно признање њиховој жртви, наводи се у извјештају.

Сјеверна Кореја никада није званично потврдила колико је људи заражено вирусом корона, очигледно због недостатака средстава за масовна тестирања, наводи Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана