"Кантри гарден" у финансијским мукама

GS
"Кантри гарден" у финансијским мукама

ХОНГ КОНГ - Стамбени гигант "Кантри гарден" из Хонг Конга објавио је да ће одложити објављивање својих годишњих биланса, што представља најновији знак превирања у кинеском сектору некретнина, пренио је данас CNN.

Америчка телевизијска мрежа оцењује да је индикативно то што је "Кантри гарден" тражио од берзе у Хонг Конгу више времена за прикупљање информација због сложености посла у вези са реструктурирањем дуга компаније од око 194 милијарди долара.

Немогућност фирме из Хонг Конга да испуни рок до 31. марта за објављивање биланса вјероватно ће довести до суспендовања њених акција из трговања према правилима берзе.

Берза је затворена данас због ускршњих празника и биће поново отворена у уторак.

"Кантри гарден", некада највећи градитељ некретнина у Кини, прошлог мјесеца је у Хонг Конгу примио захтјев за ликвидацију од кредитора због неплаћања зајма у вриједности од око 204 милиона долара.

Кинеска индустрија некретнина је нестабилна, што отежава пословање компаније чија је продаја опала од прошле године, а само у фебруару за пуних 85 одсто, што је највећи мјесечни пад у најмање седам година, пише CNN.

Компанија је позвала своје повјериоце да буду стрпљиви, додајући да наставља са израдом стамбених пројеката.

"Кантри гарден" је у 2023. години испоручио преко 600.000 стамбених јединица, у 249 градова широм Кине.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана