Како је возач камиона спријечио трагедију

Срна
Како је возач камиона спријечио трагедију

ПЕКИНГ - Возач камиона у Кини похваљен је данас у локалним медијима јер је паркирао своје возило преко ауто-пута и спријечио да се више аутомобила преврне низ падину након што се урушио дио саобраћајнице на планинском југу земље, при чему је погинуло најмање 48 људи.

Ванг Сјангнан возио је камион ауто-путем у провинцији Гуангдонг у сриједу, 1. маја, и око два часа иза поноћи видио неколико возила која се крећу у супротном смјеру саобраћајнице са четири траке.

Колега возач га је убрзо обавијестио о урушавању, пренијели су локални медији.

Ванг, бивши војник, брзо је реаговао и својим камионом блокирао ауто-пут, чиме је спријечио да десетине возила оду даље и нађу се у опасности. У међувремену, његова супруга је изашла из камиона и упозорила друге возаче на ситуацију, пише у извјештајима.

-Нисам превише размишљао. Само сам желио да зауставим возила - рекао је Ванг кинеској новинској кући "Ђиупај њуз".

Вангов храбри потез похвалили су не само кинески корисници друштвених мрежа, већ и Кинеска развојна фондације за раднике.

Фондација је објавила да је у партнерству са једном аутомобилском компанијом додијелила Вангу награду од 10.000 јуана (1.414 долара).

Друга компанија, повезана са технолошким гигантом "Алибабом", такође је дала једнак износ Вангу, а он је рекао да ће донирати новац породицама жртава погинулих при урушавању пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана