Кадиров шаље три сина тинејџера у рат у Украјини

Tanjug
Foto: Arhiva

ЛОНДОН- Чеченски лидер Рамзан Кадиров најавио је данас да ће три малољетна сина ускоро послати у Украјину да се боре раме уз раме са руским војницима.

На друштвеним мрежама је написао да би "отац требало да научи своје синове како да чувају породицу, народ и отаџбину", преноси ББЦ.

У дугом посту на каналу Телеграм Кадиров је рекао да је војна обука његових синова почела још када су били много млађи и да је сада дошло вријеме да доживе праву битку.

Он је, такође, критиковао "празне ријечи" оних који су тврдили да блиски рођаци чеченског лидера не учествују у војној операцији у Украјини.

Ту његову објаву пратио је видео снимак на којем његови синови Ахмат, Ели и Адам, стари 16, 15 и 14 година, пуцају на полигону из разних врста наоружања.

ББЦ подсјећа да је Русија потписница споразума УН који има за циљ да спријечи да дјеца млађа од 18 година директно учествују у ратним непријатељствима. Коришћење дјеце млађе од 15 година за учешће у ратним непријатељствима, Међународни кривични суд сматра ратним злочином, али Русија не признаје надлежност те институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана