Једна ријеч збунила Американце током дебате Хилари и Трампа

Танјуг
Једна ријеч збунила Американце током дебате Хилари и Трампа

Вашингтон - Предсједничка дебата Хилари Клинтон и Доналда Трампа очекивано је изазвала велико интересовање Американаца и свјетске јавности.

Уз чињеницу да је то била дебата о којој се највише твитовало у историји Твитера, на видјело је изашао и податак да је ријеч темперамент била најпопуларнија ријеч у претраживању Гугла за вријеме дебате.

Након што су се кандидати у дијелу дебате позабавили темпераментима једно другога, управо ту ријеч су Американци одједном масовно почели да убацујуи у претраживање, преноси портал Индекс.хр.

Онлајн ријечник Меријам Вебстер тако је забиљежио пораст претраге ријечи "темперамент" од чак 78 пута у односу на уобичајено претраживање, а била је то и најпопуларнија ријеч у претраживању.

Чини се да велики дио Американаца не зна шта је темперамент, или су их барем збуниле изјаве предсједничких кандидата.

"Много боље расуђујем од ње. То уопште није упитно. Такође имам и много бољи темперамент од ње, знате?", одговорио је Трамп на питање модератора о томе зашто мисли да је његово просуђивање боље од просуђивања Хилари Клинтон.

"Мислим да је мој најјачи адут уопште мој темперамент. Имам темперамент побједника. Знам како да побједим", наставио је Трамп и изазвао смијех у публици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана