Израелске снаге убиле двојицу палестинских нападача

Tanjug
Foto: AA

НАБЛУС, ЗАПАДНА ОБАЛА- Израелске снаге безбједности убиле су тројицу палестинских наоружаних нападача у оружаним сукобима на окупираној Западној обали, саопштила је израелска војска, наводећи да је међу њима и "члан терористичке ћелије" који се налази на потјерници, јавља Тајмс оф Израел.

Како су саопштили, израелске снаге опколиле су кућу вишег команданта милитантне групе Бригаде мученика Ал-Акса, Ибрахима ал-Набулсија који је дуго на израелској потјерници, позивајући га да изађе, пренео је Ројтерс.

Ал-Набулси, забарикадиран унутра са другим милитантима, одбио је да се преда, након чега је услиједила битка са израелским снагама. Палестински здравствени званичници потврдили су да су ал-Набулси и још један милитант убијени и додали да је још 40 људи повређено, многи у сукобима који су избили након пуцњаве.

Није било извјештаја о израелским жртвама, наводи британска агенција.

Смртоносни сукоб у граду Наблусу на сјеверној Западној обали услиједио је мање од два дана након што су Израел и милитантна група палестински Исламски џихад окончали тродневне борбе у Гази.

Ал-Набулси је био члан недавно формиране "Наблус бригаде", палестинског милитантног савеза у граду који укључује и наоружане нападаче Исламског џихада.

Израелска војска саопштила је да је осумњичен да је извршио неколико напада на израелске цивиле и војнике.

Израел и палестински Исламски џихад договрили су примирје које је требало да почне у 23.30 у недељу по локалном времену, међутим, почетак прекида ватре је каснио, јер су ка Израелу долетеле ракете из Газе у минутима након договореног примирја, према извјештајима израелских медија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана