Избjеглице одбиле да напусте воз у Мађарској

Танјуг
Избjеглице одбиле да напусте воз у Мађарској

Група избjеглица одбила је да изађе из воза у Мађарској када га је полиција зауставила како би их пребацила у избjеглички камп код Будимпеште, јавља АФП.

Тај воз је избjеглице требало да одведе до границе са Аустријом.

Избjеглице из воза узвикивале су "СОС" и "No Camp" (Нећемо у камп), док их је мађарска полиција убеђивала да изађу и одведе их у избjеглички камп у мjесто Бичке код мађарског главног града.

Воз је кренуо са жељезничке станице у Будимпешти са око 200 избјеглица. Заустављен је у Бичкеу, око 40 километара од Будимпеште.

Појачане полицијске снаге и даље се налазе у том мјесту.

Стране избјеглице су јутрос преплавиле главну будимпештанску жељезничку станицу Келети пошто је полиција прекинула блокаду и пустила их да уђу, али Жељезница је саопштила да неће бити возова ка Западној Европи што је жељена дестинација већине странаца.

Компанија је навела да возови не иду из безбедносних разлога.

Мађарска полиција је у среду блокирала станицу и забранила улаз избјеглицама од којих су многи имали купљене возне карте за Аустрију и Немачку. Стотине људи су зато провели дан на тргу испред станице, а повремено су протестовали и кошкали се с полицијом.

Полиција у Бечу не очекује избјеглице

Полиција у Бечу не очекује данас долазак нових специјалних возова у којима се налазе избјеглице из Мађарске који су се упутили ка Аустрији, изајвио је портпарол бечке полиције Роман Хаслингер.

"У овом тренутку не очекујемо долазак било каквих специјалних возова са избјеглицама које из Мађарске долазе у Аустрију", рекао је он, пренио је Ројтерс.

Мађарска полиција већ други дан заредом не дозвољава одлазак око 2.000 миграната са главне будимпештанске железничке станице Келети у Аустрију и Немачку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана