ИСИЛ набавља нуклеарно оружје?

Б92
ИСИЛ набавља нуклеарно оружје?

Исламска држава планира да у наредних годину дана покори свијет нуклерним оружјем, наводи пропаганди часопис ИСИЛ-а.

Екстремисти ИСИЛ-а ће у наредних годину дана посједовати своју прву нуклеарну бомбу, поручује пропагандни текст.

Њихов план је да се докопају атомског наоружања преко трговаца оружјем који су повезани са корумпираним пакистанским политичарима.

Џихадисти ИСИЛ-а ипак признају да су могуће потешкоће при набавци таквог оружја и да би пристали и на неколико хиљада тона амонијум-нитратног експлозива.

У тексту се наводи да Исламска држава посједује милионе долара које је спремна да уложи у нуклеарно оружје, пише Б92.

“Нуклеарно наоружање повећаће страхове западних безбједносних агенција, а то је сада остварљивије него прије годину дана”.

Текст је наводно написао британски талац Џон Кантил, а у њему се тврди и да ће се напади из прошлости чинити безначајнима у односну на будуће нападе на Запад.

“У потрази су за нечим великим, нечим што ће било коју операцију из прошлости учинити да изгледа као 'пуцањ на вјеверицу', а што је више група које се куну на вјерност вјероватније је да ће успјети да изведу нешто заиста епски”, наводи се у тексту.

“Запамтите, све се ово догодило за мање од годину дана. Колико ће опасније бити за годину дана од данас?', додаје се у тексту.

Подсјетимо, екстремисти Исламске државе су недавно заузели древни град Палмиру и страхије се историске знаменитости овог древног града бити уништене попун оних у Ираку. Послије заузимања Палмире под контролом Исламске државе налази се више од 50 одсто сиријске територије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана