Ирачанин гурнуо Балканца под воз због слушалица и наочара

telegraf.rs
Ирачанин гурнуо Балканца под воз због слушалица и наочара

Беч - Крајње бизаран случај са фаталним посљедицама по Здравка И. (35), поријеклом из наших крајева, догодио се почетком мјесеца на бечкој метро станици Вестбахнхоф када га је на шине гурнуо Ирачанин Мухамед И. (22) и то само зато што је кобног дана носио начаре за сунце и слушалице у ушима.

Детаљи ове несреће са линије У3 недавно су објелодањени, послије саслушања осумњиченог и увида у видео надзор сигурносних камера “Viener Linien”.

Инцидент се догодио око поднева 8. маја, а упркос хитном кочењу, метро је ударио Здравка и одсјекао му ногу, пише “Heute“ који је објавио фотографије повријеђеног мушкарца из болнице.

Мотив за овај случај био је непознат све док кривац није објаснио зашто је починио ово дјело које је окарактерисано као покушај убиства.

Ирачанин је у полицијској станици изјавио да пати од душевне болести, због чега му се привиђају људи са слушалицама и наочарима за сунце.

Тог јутра је, како је испричао, за њега био дан као и сваки други. Устао је доручковао, попио лијекове, отишао у фитнес центар и у посјету родитељима. На путу ка њима је срео човјека са слушалицама и наочарима за сунце на платформи У3.

“Он је радио ствари које су ме мучиле. Носио је слушалице и шмркао је носем. Пошто имам ову болест, редовно плачем код куће. Мислим да је човјек знао да сам плакао и својим понашањем ме је подсјећао на то. Одједном сам експлодирао. Нисам то желио, али морао сам да гурнем чојвека испред метроа”, наводно је осумњичени испричао полицији.

Иако је жртва покушала да се одбрани, није могао да се отргне од Мухамеда. Здравко И. слетио је испод метроа и изгубио једну ногу. Он је са неколико прелома хитно транспортован у бечку Општу болницу, одакле је само имао да поручи да је огорчен због свега што га је задесило.

“Мрзим тог човјека због онога што ми је учинио”, рекао је Здравко локалним медијима.

Мухамед И. налази се у притвору због покушаја убиства, а из “Viener Linien” путницима су поручили да се у сличним случајевима придржавају протокола који подразумијева хитно заустављање метроа и активирање телефона за хитне случајеве, пише “Телеграф.рс”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана