Индијски премијер не иде у Лондон на Самит Г7

Срна
Индијски премијер не иде у Лондон на Самит Г7

Индијски премијер Нарендра Моди неће путовати у Британију на самит Групе седам (Г7) сљедећег мјесеца због ситуације са пандемијом корона вируса у земљи, саопштило је данас индијско Министарство спољних послова.

"Уважавајући позив премијера Велике Британије Бориса Джонсона премијеру Индије да присуствује самиту Г7 као специјални гост, с обзиром на ситуацију с ковидом одлучено је да премијер не присуствује самиту Г7", наведено је у саопштењу министарства, преноси Ројтерс.

Моди се у Индији нашао на мети критика јер је дозволио велика окупљања поводом вјерског празника и одржавао велике изборне скупове током посљедња два мјесеца, чак и када је број корона случајева растао, наводи британска агенција.

Седмодневни просек дневног броја заражених достигао је данас рекордних 390.995 особа, уз 3.876 смртних случајева, према подцима Министарству здравља.

Званични подаци о смртним случајевима од ковида-19, за које стручњаци кажу да су готово сигурно непотпуни, износе нешто мање од четврт милиона.

Самит Г7, којим ће предсједавати британски премијер Џонсон, одржаће се у Корнволу, на југозападу Енглеске, од 11. до 13. јуна, а домаћини очекују да ће се лидерима Г7 придружити амерички предсједник Џо Бајден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана