Холандија од РТ тражи доказе о обореном авиону

Спутњик
Холандија од РТ тражи доказе о обореном авиону

Москва - Савјет безбједности Холандије обратио се телевизији "Раша трудеј" са молбом да добије фрагменте малезијског "боинга" који је пао прије годину дана на истоку Украјине, а који су били приказани у документарном филму, пренио је данас Спутњик.

"Са великим интересовањем смо погледали ваш документарни филм ''МХ-17: Година ћутања''. ''Раша тудеј'' показује у њему дио крова кабине пилота који је пронађен око Петропавловке. Жељели бисмо узети те елементе и пренијети их у Холандију, како би их Савјет безбједности могао искористити за истрагу и реконструкцију догађаја", написала је представница Савјета безбједности Холандије Сара Верна у писму телевизији "Раша тудеј". Авионска несрећа "боинга 777" малезијске авио-компаније, који је летио на линији Амстердам - Куала Лумпур, догодила се 17. јула 2014. године на истоку украјинске Доњецке области, у рејону села Грабово, недалеко од града Торез, у близини границе са Луганском облашћу, у подручју оружаног сукоба на истоку земље.

У авиону се налазило 283 путника и 15 чланова посаде и нико није преживио.

Украјинске власти су за несрећу окривиле самопроглашене републике на истоку Украјине, док су оне изјавиле да не располажу средствима која би могла оборити авион са такве висине, навео је Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана