Хитна резолуција Европског парламента о Шешељу

Агенције
Хитна резолуција Европског парламента о Шешељу

Брисел - На Конференцији предсједника Клубова заступника у Европском парламенту усвојен је приједлог Клуба Европске народне странке о уврштавању на дневни ред Европског парламента хитне резолуције о /предсједнику СРС/ Војиславу Шешељу.

Циљ ове хитне резолуције је, како се наводи, осуда понашања хашког оптуженика Војислава Шешеља након одлуке Расправног вијећа Хашког трибунала о његовом привременом пуштању на слободу - пренијели су медији.

Европски парламент ће се на тај начин јасно успротивити Шешељевим иступима који указују на кршење владавине права, претензије на територију других држава заговарањем пројекта "Велике Србије", укључујући и Хрватску као чланицу ЕУ, те нарушавање стабилности и сарадње међу земљама у регији - саопштено је из Европског парламента.

Приједлог је усвојен на иницијативу потпредсједника Одбора за спољне послове Андреја Пленковића, коју су подржали сви хрватски заступници, на сједници у Бриселу.

Данас започиње рад на усаглашавању текста резолуције, а на пленарној сједници у Стразбуру 27. новембра биће одржана расправа и потом гласање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана