Гугл отпустио 28 запослених који су били против великог уговора са Израелом

Танјуг
Foto: @MPower_Change/X

МАУНТИН ВЈУ - Америчка технолошка корпорација Гугл отпустила је 28 запослених који су се активно противили великом уговору компаније за 1,2 милијарде долара са Владом Израела.

Запослени у две канцеларије Гугла, у Њујорку и Калифорнији, су протестовали против “Пројекта Нимбус” према коме би Гугл у сарадњи са Амазоном пружио услуге скадиштења и обраде података у облаку (клауду) за израелску владу, преноси технолошки портал Верџ.

Они су рекли да уговор помаже израелским властима, а посебно војсци Израела, у “спровођењу политике геноцида”, мислећи на текући војни сукоб Израела са палестинским покретом Хамас.

Према информацијама из интерног дописа Гугла, фирма је отпустила запослене који су током протеста “уништавали канцеларијску опрему, ометали рад других запослених и угрожавали њихову безбjедност”. 

 Због оних који су одбили да престану да се тако понашају, интервенисала је полиција и удаљени су из канцеларије, додаје се у саопштењу.

“Огромна већина наших запослених поступа исправно. Ако сте један од малобројних који мисле да ћемо прећи преко понашања које крши нашу политику, размислите још једном”, упозорио је Гуглов шеф глобалне безбjедности Крис Ракоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана