Гугл и Фејсбук траже од запослених у САД да се вакцинишу

Тањуг
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН- Гугл и Фејсбук ће тражити од својих запослених да се вакцинишу против корона вируса прије него што се врате у канцеларије, саопштила су у сриједу два технолошка гиганта.

У свом блогу извршни директор Гугла Сундар Пичај је навео да ће обавезна вакцинација важити за канцеларије у САД наредних недјеља и можда ће бити неопходна и на другим локацијама, пренио је сајт нпр.цом (Национални јавни радио), а вијест је потврдио и НБЦ.

"Вакцинисање је један од најважнијих начина да сачувамо себе и наше заједнице здравим у предстојећим мјесецима", поручио је Пичај.

Недуго након објаве Гугла, јавио се и Фејсбук, који је такође навео да свако ко жели да дође на посао у канцеларије у САД наредних недјеља мора да буде вакцинисан. "Како ћемо примјенити ову политику, зависиће од локалних услова и правила.

Имаћемо процес за оне који не могу да буду вакцинисани из медицинских разлога или неких других, и процењиваћемо наш приступ у другим регионима како се ситуација буде одвијала", написала је Лори Голер, један од потпредседника у Фејсбуку.

За сада остале велике технолошке компаније, укључујући Епл и Амазон, одбиле су да наложе обавезну вакцинацију, док у Мајкрософту вакцинација није обавезна, али је препоручена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана