Грушко: НАТО зна шта Русија може да предузме

Танјуг
Грушко: НАТО зна шта Русија може да предузме

МОСКВА - НАТО веома добро зна које војно-техничке мjере Русија може да предузме уколико се одбаци иницијатива Москве о безбjедносним гаранцијама, указао је данас замjеник министра спољних послова Русије Александар Грушко.

У интервју за дневник ''''Комерсант'''' Грушко је поновио да Русија никоме не прijети.

“Наша позиција је апсолутно јасна и предвидљива и ми смо то недвосмислено артикулисали. Сада чекамо на исти такав искрен одговор. Не прикривамо могуцности које су нам на располагању и понашамо се веома транспарентно”, рекао је Грушко, преноси ТАС С.

Он је поновио став Москве да се коначна одлука донесе тек након што САД пошаљу свој “одговор у писаној форми”.

“Онда ћемо и ми донijети своју одлуку”, поручио је.

Раније данас, портпарол Кремља Дмитри Песков је у интервјуу за ЦНН рекао да НАТО није никакав “голуб мира” и поновио да Русија жели компромисно рijешење које ће бити утемељено на захтjевима Москве.

Он је истакао да Русија има право на сопствене одлуке о распоређивању оружја на својој територији, али према оцijени ЦНН, исто то не жели да допусти Украјини.

У претходном разговору са новинаром ТАС С о размijештању руских ракета на Куби и у Венецуели, Песков је предочио да се не смijе заборавити на суверенитет ових држава Латинске Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана