Група младих турака скрнавила цркву у Бечу

Тањуг
Група младих турака скрнавила цркву у Бечу

БЕЧ - Након што је у Француској дошло до исламистичког мотивисаног убиства у једној католичкој цркви, у Бечу је група младих поријеклом из Турске упала у једну цркву где се иживљавала.

Према писању медија, око 30 младих упало је у цркву Антонскирхе у 10. бечком округу, где су шутирали све на шта су наишли и узвикивали “Алаху акбар”.

Свештеник је позвао полицију, али када је патрола стигла до цркве група младих исламиста је побјегла.

Служба за заштиту уставности и борбу против тероризма преузела је истрагу овог случаја.

Медији тврде да се ради о групи младих турског поријекла који су само пар сати прије овог инцидента у цркви, због испада након чега их је контролисала полиција.

Такође се претпоставља да се ради о групи исламиста који су пред лјето изазвали немире у 10. бечком округу, нападом на протесте Курда.

“Ми се супростављамо сваком облику екстремизма, и ту нема толеранције. У Аустрији нећемо дозволити да неко угрожава право на слободу вјероисповести, и штитићемо хришћанску заједницу свим снагама”, поручио је министар унутрашњих послова Карл Нехамер.

Он је, поводом овог случаја, казао да је наложио генералном директору за јавну безбедност да појача контроле у 10. бечкој општини.

Канцелар Себастијан Курц рекао је да сви хришћани у Аустрији морају имати могућност да слободно и безбједно живе своју веру.

“Одлучно ћемо наставити борбу против политичког ислама”, нагласио је Курц.

Портпарол бечке бискупије Михаел Прилер рекао је да се ради о озбиљном инциденту, јер вјерници морају имати право да безбједно долазе у цркву.

“То право је стуб за мирољубиви сужвот и мора бити заштићен”, затражио је Прилер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана