Горња Аустрија жариште заразе, увела обавезу ношења маске

Срна
Горња Аустрија жариште заразе, увела обавезу ношења маске

БЕЧ - Аустријска покрајина Горња Аустрија, која је већ недјељу дана жариште заразе вирусом корона, данас је поново увела општу обавезу ношења маски.

Предсједник покрајине Томас Штелцер истакао је, на конференцији за штампу, да обавеза ношења маски у јавним установама Горње Аустрије ступа на снагу већ од данас.

У продавницама, тржним центрима, локалима која нуде услужну дјелатност клијенти, као и запослени морају носити маску и поштовати обавезу држања дистанце од најмање једног метра.

У гастрономији гости морају поново на путу до стола носити маску, а за једним столом може да сједи до десет лица.

Особље угоститељских објеката мораће поново да носи маске.

Под ведрим небом мора да се држи одстојање, а гдје то није могуће, мораће да се носе маске.

Министар здравља Аустрије Руди Аншобер подржава одлуку покрајине Горње Аустрије да, послије регионалног избијања жаришта, уведе поново обавезу ношења маски.

“Регионални кластери и жаришта захтијевају снажан регионални одговор. Тамо гдје се појављују жаришта треба циљано дјеловати одговарајућим мјерама. Зато подржавам одлуку Горње Аустрије да поново уведе обавезу ношења маски у затвореним просторима”, нагласио је он.

Аншобер је рекао да су власти у стању да препознају локалне кластере и ланац заразе, те да то омогућава циљано, локално дјеловање против вируса и његовог ширења на шире просторе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана