Гадафијев рођак: Европи пријети 11. септембар

Срна
Гадафијев рођак: Европи пријети 11. септембар

Лондон, Каиро - Један од рођака убијеног либијског вође Моамера ел-Гадафија упозорио је да би у Европи у року од годину или двије могао да се догоди 11. септембар, пошто се борци Исламске државе прикључују десетинама хиљада миграната које прелазе Медитеран до европске обале.

Ахмед Гадафи ал-Дам, један од безбједносних званичника у које је Гадафи имао највише повјерења, предвидио је да ће најмање пола милиона миграната ове године кренути у Европу из Либије, гдје ИД све више добија на снази.

"Међу њима има много терориста, између 10 и 50 на сваких 1.000", рекао је Гадафи ал-Дам за британски "Маил он лине".

"Они ће се раширити кроз читаву Европу. За годину дана, двије године, имаћете други 11. септембар", истакао је он.

Екстремисти лојални ИД напредовали у Либији протеклих седмица и вјерује се да контролишу три града, укључујући Сирту, гдје су у јануару брутално убили 21 коптског хришћанина, пренио је "Индепендент".

Гадафи ал-Дам, такође, тврди да екстремисти лојални ИД у Либији највјероватније посједују више од 6.000 буради уранијума, који је претходно обезбјеђивала војска у пустињи код града Сабхе на југозападу земље.

"Уранијум, вјерујем да га већ посједују, ИД, пошто контролишу територију. Они више нису глупи. Знају како да направе новац. Покушаће и продати га", казао је он.

Гадафијев рођак дао је интервјуу из Каира, гдје је побјегао након свргавања режима у Либији 2011.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана