”Фолксваген” очекује тешке године у Кини

Срна
”Фолксваген” очекује тешке године у Кини

ПЕКИНГ - Њемачки аутомобилски гигант “Фолксваген” очекује да ће наредне двије године бити тешке на веома конкурентном кинеском тржишту аутомобила.

”У априлу смо видјели још један круг снижења цијена, тако да ће ова жестока конкуренција трајати наредних неколико година”, рекао је члан управног одбора “Фолксвагена” Ралф Брандштетер у Пекингу уочи великог сајма аутомобила који се одржава сљедеће седмице.

Он је рекао да су многи произвођачи електричних аутомобила посљедњих година значајно умањили своје профитне марже, уз напомену да то “води ка консолидацији тржишта”.

Он је сугерисао да компаније са мањим обимом продаје, испод 100.000 или 150.000 возила годишње, неће преживјети долазећу конкуренцију, пренијела је агенција ДПА.

Према његовим ријечима, “Фолксваген” ће се припремити за жестоку конкуренцију у цијенама у наредне двије године. Компанија намјерава да финансира развој свог пословања са електричним аутомобила у Кини продајом возила са моторима са унутрашњим сагоријевањем, која и даље добро иде.

“То за нас значи двије тешке године, јер нећемо призводити аутомобиле по било којој цијени”, нагласио је Брандштетер.

Он је додао да ће компанија можда морати да прихвати мањи број продатих аутомобила да би задржала ниво цијена, што ће краткорочно вјероватно значити губитак тржишног удјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана