Филмска пљачка, украли 123 кг злата и два мил. $

Танјуг
Филмска пљачка, украли 123 кг злата и два мил. $

Лопови су на писти аеродрома перуанског града Хулиака у оружаној пљачки из три оклопна возила украли 123 килограма злата и више од два милиона долара у новцу.

Дванаестак пљачкаса су током бијега с мјеста крађе, која се догодила у петак увече, пуцали из ватреног оружја и бацали сузавац, али су шесторица осумњичених ипак ухваћена.

Код њих је нађено 30 кг злата и извјесна количина перуанских сола, у вриједности 300.000 долара, преноси АФП.

Лопови су се у два аутомобила довезли на писту и украли злато и новац (четири милиона сола у вредности 1,2 милиона долара и још милион долара) из оклопних возила из којих су требало да буду утоворени у авион за Лиму.

По ријечима генералног директора перуанске полиције Висентеа Ромера, лопови су били изузетно добро организовани и планирали су да са плијеном побегну у сусједну Боливију, чији је државјланин један од њих.

Ухапшеној шесторци пријети доживотна казна затвора.

Перу је у посљедње вријеме изложен незабиљеженом таласу насиља. Злочини у којима учествују изнајмљене убице и изнуде су постали свакодневна појава.

У једном истраживању јавног мњења из јула се показало да се чак 76 одсто Перуанаца због растућег крминала не осјећа сигурно у својој земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана