Европа кува на плис 40

Агенције
Европа кува на плис 40

Лондон је буквално "кључао" на 34 степена, што је утицало на повећање броја хитних интервенција. У цијелој земљи је био блокиран жељезнички саобраћај, с обзиром на то да су неке линије обустављене због оправданог страха од савијања металних шина на високим температурама.

И у другим европским земљама – Француској, Шпанији, Италији, Португалу, Швајцарској – била је слична ситуација. Екстремно високе температуре довеле су до разних оштећења, па је на западу Француске више од 600.000 домова остало без струје.

Температура у Паризу креће се око 39 степени, а на југу земље могла би да нарасте чак до 42. И у Француској је било великих проблема у жељезничком саобраћају.

Градске власти у Паризу понудиле су бесплатно паркирање, ограничиле брзину кретања возила и позвале људе да користе јавни превоз, у циљу рјешавања актуелног проблема.

У Кордоби у Шпанији је измјерен температурни рекорд, од чак 44 степена Целзијусових. Влада је упозорила становништво на појачан опрез, посебно старије људе као и оне с хроничним болестима, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана