Евро ослабио према долару, биткоин се стабилизовао

Танјуг
Foto: Илустрација

СИДНЕЈ– Долар се незнатно повукао са прошлонедељног максимума према ризичнијиме валутама, осјетљивим на изгледе раста у Азиији, јер је забринутост због омикрон соја ковида попустила, док је према евру ојачао усљед очекивање да ће инфлација довести до подизања рефернтне каматне стопе у САД.

Аустралијски и новозеландски долар су се опоравили од великог пада у петак, пошто су прелиминарна запажања из Јужне Африке да пацијенти заражени омикроном имају релативно благе симптоме утицала на поправљење тржишног расположења.

Аустралијска валута је ојачала за 0,3 посто на 0,7023 америчких долара са 13-мјесечног минимума, док се новозеландски долар попео за 0,2 одсто на 0,6756 америчких долара, опорављајући се такође од пада на најнижи ниво у последњих 13 месеци који је дотакао у петак.

Јапански јен је склизнуо за 0,1 проценат на 113 долара уз опрезно ведрије расположење, које је подложно промјенама у ишчекивању нових вијести о омикрону и подацима о инфлацији и САД који треба да буду објављени у петак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана