Ердоган проклео Владу Аустрије

Г.С.
Ердоган проклео Владу Аустрије

Турски лидер Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да проклиње аустријску владу након подизања заставе Израела у аустријским савезним министарствима.

- Проклињем аустријску владу која је окачила израелску заставу на зграду администрације канцелара. Подизање заставе терористичке државе на свом државном здању значи поистовјећивања са терором. Аустрија очигледно покушава да присили муслимане да плате за геноцид који је починила над Јеврејима - рекао је Ердоган говорећи у Анкари.

Како је раније изјавио аустријски канцелар Себастијан Курц, израелска застава подигнута је на крову савезне зграде канцелара у знак солидарности, будући да “терористички напади на Израел заслужују најодлучнију осуду”.

​Након зграде канцелара, израелску заставу подигло је аустријско Министарство спољних послова, изражавајући снажну подршку безбједности Израела.

Ситуација на граници између Израела и Појаса Газе ескалирала је 10. маја увече. До данас, од почетка ескалације сукоба из палестинске енклаве на израелску територију испаљено је 3.350 ракета, око 500 је упало унутар енклаве.

Ефикасност рада ПРО система “Гвоздена купола” износи 90 одсто. Према посљедњим информацијама, у Израелу је погинуло 10 особа, око 50 је тешко повријеђено.

Израел је као одговор на палестинске ракете извео стотине напада на Појас Газе. Број Палестинаца убијених у израелским ваздушним нападима достигао је 220, а међу жртвама је и 58 дјеце.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана