Експлозија у згради у Гетеборгу, 25 примљено у болницу

Танјуг
Foto: Танјуг

СТОКХОЛМ - Око 25 људи примљено је у болницу након што је рано јутрос дошло до експлозије у стамбеној згради у Гетеборгу, јавља Ројтерс позивајући се на агенцију ТТ.

Најмање 25 особа примљено је у болницу након што је рано јутрос дошло до експлозије у центру шведског града Гетеборга, јављају агенције. Према најновијим извештајима портала Спутњик, три старије жене су у тежем стању примљене у болницу.

Ројтерс је раније пренео извештај Шведског националног радија у којем се наводи да је најмање 25 повређених хоспитализовано, као и да је више од 100 људи евакуисано.

Експлозија је уздрамала још три сусједне стамбене зграде у четврти Анадел, и изазвала пожар, за чије гашење је ангажовано око 50 ватрогасаца "Станари су скакали кроз прозоре својих станова и падали у двориште. За сада не знамо шта је изазвало експлозију", изјавио је руководилац спасилачког тима Јон Пиле за јавни сервис СВТ. Становници су позвани да не отварају прозоре због дима. Полиција је саопштила да је отворила истрагу, али да тренутно нема осумњичених.

Шведску у последње вријеме потресају сукоби криминалних кланова у којима се често користе ватрено оружје и експлозивне направе, наводи Ројтерс.

Службе за хитне интервенције наводе да раде на евакуисању људи и гашењу ватре у згради. "Захваћено је неколико станова и степеништа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана