Два милиона долара испало из фургона

Агенције
Два милиона долара испало из фургона

Хонг Конг - На улицама Хонг Конга је данас настао прави метеж када су пјешаци и аутомобилисти кренули да скупљају новчанице које су испале из једног фургона.

Врата блиндираног возила, које је превозило новац, изненада су се отворила и из фургона су испали сандуци са око 15 милиона хонконшких долара.

Новчанице су се расуле по улици у самом центру града гдје је у једном тренутку гужва била тако велика да је саобраћај накратко прекинут.

Телевизијски снимци приказују пјешаке како трче и френетично грабе новчанице по асфалту.

Убрзо су стигли и полицајци, од којих су неки били наоружани, са кацигама и панцирима, како би осигурали простор.

Више од 15,23 милиона хонконшких долара (1,96 милиона америчких долара) нашло се на плочнику, саопштила је полиција, а преноси АФП.

"Све особе које су нашле новчанице мораће да их врате полицији у најкраћем могућем року. У супротном ће бити оптужене за крађу", упозорила је полиција.

Возач фургона је, по ријечима једног полицајца, прешао пут у трајању од пола сата несвјестан да су задња врата возила широм отворена и да из њега испадају сандуци с новцем.

Тек када је стигао на одредиште увидио је шта се догодило, изјавио је полицајац локалним медијима, прецизирајући да је покренута истрага на основу серијских бројева новчаница.

Стручњаци којима су се новинари обратили изјавили су да би задржавање новчаница представљало кривично дјело крађе које је запријећено казном до 10 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана