Држављанин БиХ након 28 година осуђен за силовање

nezavisne.com
Држављанин БиХ након 28 година осуђен за силовање

Инзбрук - Држављанина БиХ (68) суд у Инзбруку осудио је на годину дана затвора због силовања које се десило прије 28 година, пише аустријски лист “Дие Кроне”.

Необичан судски предмет каснио је 28 година зато што се, како пише лист, држављанин БиХ преселио у Швајцарску, а све судске позиве који су му у међувремену долазили је отказивао правдајући се тиме што не може путовати.

На суд га је, ипак, натјерало сазнање да је током тог времена путовао кући у БиХ, па је суд наредио да се појави на рочишту.

Како пише “Дие Кроне”, он је 1990. године упознао осамнаестогодишњу Тиролерку у једном бару, након чега су отишли у њен стан. Она је наредног дана полицији пријавила силовање, а држављанин БиХ је тврдио да се радило о сексу уз обострану сагласност.

Након што му је судија Норберт Хофер пресудио годину дана, од чега осам условно, грађанин БиХ је прихватио пресуду и изразио жаљење због свега што се десило.

С обзиром на то да је у казну урачунато и вријеме које је провео у притвору, држављанин БиХ је одмах након завршетка судског поступка пуштен на слободу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана